Search

Europski tjedan prevencije raka vrata maternice 2021.

Treći tjedan u siječnju obilježava se Europski tjedan prevencije raka vrata maternice (od 18. do 24. siječnja 2021.) i 14. hrvatski Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice (23. siječnja 2021.).

Prilagođavajući se trenutnoj pandemijskoj situaciji  ove godine provođenje preventivnih djelatnosti usmjereno je na internetske platforme. Izrađene su nove internetske stranice (poveznica) koje su prvenstveno namijenjene ženama, ali i ostalim građanima i javnosti, te zdravstvenim djelatnicima i stručnjacima koji rade u području ginekoloških preventivnih programa i zaštite zdravlja žena.

Na internetskim stranicama  pružit će se sve bitne informacije na jednom mjestu. Nove internetske stranice o prevenciji raka vrata maternice sa sloganom ‘NEĆU RAK’ doprinijet će povećanju znanja i informiranju o primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj prevenciji raka vrata maternice, te će podsjetiti žene i opću javnost da je rak vrata maternice jedan od najpreventabilnijih sijela raka.   Uz primjenu metoda prevencije, svatko može reći: Neću rak vrata maternice –  sebi, mami, ženi, kćeri, prijateljici, …!

 

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn