Gerontološke radionice za osobe starije životne dobi

U tijeku je održavanje Gerontoloških radionica na temu “Infekcije dišnih putova u starijoj životnoj dobi” u domovima za starije i nemoćne te centrima okupljanja osoba starije životne dobi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Infekcije dišnog sustava su najučestalije infekcije u svim dobnim skupinama, ali osobito mogu biti opasne za osobe starije životne dobi zbog njihove krhkosti i niza kroničnih bolesti povezanih s ovom dobnom skupinom. Češće se javljaju u hladnijim godišnjim razdobljima, kada ljudi duže borave u zatvorenim slabo provjetravanim prostorima pa su zbog bliskog kontakta više izloženi virusima i bakterijama drugih osoba.
Starije osobe – korisnici Domova i osoblje koje o njima skrbi s velikim su zanimanjem pratili dosada održane radionice u Domu za stare i nemoćne Split i u Domu Lovret, a osim korisnih informacija koje su dobili, imali su priliku podijeliti i svoja razmišljanja.
Za sljedeći tjedan najavljujemo održavanje Gerontoloških radionica u Domu Vita, Strožanac – Podstrana u utorak 18. prosinca 2018. u 11.30 sati i u Centru Zlatno doba, Branimirova obala 1, Split u srijedu 19. prosinca 2018. u 16.00 sati.

Inga Vučica, dr. med., univ. mag. sanit. publ., spec. javnog zdravstva
Public Health and Health Promotion Service

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE