Search

Gerontološke radionice za osobe starije životne dobi

U tijeku je održavanje Gerontoloških radionica na temu “Infekcije dišnih putova u starijoj životnoj dobi” u domovima za starije i nemoćne te centrima okupljanja osoba starije životne dobi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Infekcije dišnog sustava su najučestalije infekcije u svim dobnim skupinama, ali osobito mogu biti opasne za osobe starije životne dobi zbog njihove krhkosti i niza kroničnih bolesti povezanih s ovom dobnom skupinom. Češće se javljaju u hladnijim godišnjim razdobljima, kada ljudi duže borave u zatvorenim slabo provjetravanim prostorima pa su zbog bliskog kontakta više izloženi virusima i bakterijama drugih osoba.
Starije osobe – korisnici Domova i osoblje koje o njima skrbi s velikim su zanimanjem pratili dosada održane radionice u Domu za stare i nemoćne Split i u Domu Lovret, a osim korisnih informacija koje su dobili, imali su priliku podijeliti i svoja razmišljanja.
Za sljedeći tjedan najavljujemo održavanje Gerontoloških radionica u Domu Vita, Strožanac – Podstrana u utorak 18. prosinca 2018. u 11.30 sati i u Centru Zlatno doba, Branimirova obala 1, Split u srijedu 19. prosinca 2018. u 16.00 sati.

Inga Vučica, dr. med., univ. mag. sanit. publ., spec. javnog zdravstva
Public Health and Health Promotion Service

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn