Search

Izvješće s javnozdravstvene akcije ‘Dani športa Grada Splita’ održane14.09.2019.

JZ akcija provedena je u suradnji s Javnom ustanovom Športski objekti grada Splita.
Ovo je akcija koja se organizira već drugu godinu a cilj akcije je promicanje tjelesne aktivnosti  kod djece predškolske i rane školske dobi te upoznavanje   djece i njihovih roditelja  s raznim klubovima i sportskim aktivnostima koje stoje na raspolaganju  djeci Splita.

Ove godine je ova manifestacija imala poseban značaj jer se obilježavalo i 40 godina od održavanja Mediteranskih igara u Splitu. Te godine grad Split je izgradio, kao nikada prije ni poslije, brojne značajne sportske objekte poput stadiona Poljud, bazene, košarkaške dvorane i brojne druge popratne infrastrukturne objekte koji su zauvijek promijenili grad Split i utrli put boljem i bržem razvoju grada i sporta u njemu.
Manifestaciji  se pridružio i Nastavni zavod za javno zdravstvo s javnozdravstvenom akcijom mjerenja krvnog tlaka, šećera i kolesterola  u krvi, određivanje Indeksa tjelesne mase, procjenom rizika za zdravlje,  zdravstvenim savjetovanjem  i podjelom promidžbenih materijala za roditelje i sve posjetitelje.   Akcija je dio Nacionalnog projekta  „Živjeti zdravo“ kojeg NZJZ SDŽ provodi zajedno s HZJZ, a koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda čiji  je cilj promoviranje i usvajanje  zdravih životnih navika u svrhu očuvanja zdravlja od najranije dobi.  
Za djecu je organizirana likovna radionica na kojoj su djeca crtala svoje omiljene sportove, a zauzvrat su dobivali na poklon majice,  frizbije, balune, krede i druge promidžbene materijale iz  Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“ .
Akcija je bila vrlo dobro posjećena a cijela manifestacija je izazvala  veliki interes javnosti  i medijsku pozornost.

 

 

 

 

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn