Search

Konferencija „Progovorimo i spasimo živote u prometu!“

Odjel za epidemiologiju i prevenciju ozljeda Službe za epidemiologiju i prevenciju nezaraznih bolesti Nastavnog zavoda održao je konferenciju za medije dana 08. 05. 2019. u cilju obilježavanja Petog UN globalnog tjedna cestovne sigurnosti, koji se odvija pod geslom „Spasimo živote:#Progovorimo“ (Save Lives:#SpeakUp) uz temu „Liderstvom za cestovnu sigurnost“ (Leadership for Road Safety).

Ovogodišnjem temom obilježavanja Petog tjedna cestovne sigurnosti potiče se mobilizacija lidera i prepoznaje činjenica kako je snažno vodstvo nužno za ostvarivanje vizije budućnosti u kojoj je moguće postići sigurnost na cestama na globalnoj razini. Na konferenciji su sudjelovali: prof. dr. sc. Julije Meštrović, dr. med., spec. pedijatrije, ravnatelj KBC-a Split, predsjednik Povjerenstva za prevenciju ozljeda kod djece i mladih NZJZ SDŽ-a; prim. Željka Karin, dr. med., mag. univ. med., spec. škol. med., ravnateljica NZJZ SDŽ-a; Siniša Mihanović, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU SD; Jadranka Šošić, prof., ravnateljica OŠ Bijaći iz Kaštel Novog  te mr. Ivana Bočina, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za epidemiologiju i prevenciju ozljeda.

Tijekom konferencije istaknuta je važnost intersektorske suradnje kao i preventivnog rada, osobito među djecom i mladima, koji u slučaju da se pravodobo educiraju i steknu potrebne preventivne vještine, iste primjenjuju tijekom života i postaju više odgovorni i prema sebi i prema drugima i to ne samo na području prometne sigurnosti, već i u drugim segmentima života.

Na konferenciji su predstavljeni plakati s porukama vozačima, koje su izradili učenici trećih razreda OŠ Bijaći iz Kaštel Novog, sudionici ovogodišnje provedbe projekta „Spasimo živote djece u prometu!“, što se iskoristilo kao poruka javnosti da je krajnje vrijeme da svi progovorimo poput naših školaraca i zajedno prionemo ostvarivanju sigurnosti na cestama, a time i sigurnije budućnosti za naraštaje koji dolaze.

 

 

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn