Search

Najava 1. međuškolskog turnira u javnozdravstvenom projektu „Oko stola“

Javnozdravstveni projekt Oko stola u prvoj je godini implementacije uvršten u školske kurikulume sedam srednjih škola na području Splitsko-dalmatinske županije: Zdravstvena škola Split, Turističko-ugostiteljska škola Split, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split, Škola likovnih umjetnosti Split, IV. gimnazija Marko Marulić, Građevinsko-geodetska tehnička škola Split te Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Makarska.
U navedenim je školama više od 300 učenika drugih razreda sudjelovalo u školskim turnirima koristeći alat – društvenu igru „Na perun“. Specifični cilj osmišljenog alata je zainteresirati učenike na njima blizak i zabavan način, ali istovremeno osigurati okolnosti za učenje o povezanosti emocionalnih stanja i prehrambenih navika.
Nakon provedenih školskih turnira dobiveni su predstavnici za svaki od razreda koji je sudjelovao u provedbi pa će tako na međuškolskom turniru sudjelovati 32 predstavnika iz prethodno spomenutih škola. Međuškolski turnir održat će se u Zdravstvenoj školi 29. travnja 2022. u 10 sati, u sklopu Dana preventive, manifestacije koja se održava svake godine od 7. travnja do 31. svibnja.

Voditeljice projekta, stručne suradnice pri Službi za mentalno zdravlje
Mirela Grbić i Mirjam Juginović