Search

Najava 3. međuškolskog turnira „Oko stola“

3. međuškolski turnir u javnozdravstvenom projektu „Oko stola“ održat će se u petak 26. travnja 2024., u 9:30 u Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića Sinj. Međuškolski turnir je završnica projektnih aktivnosti u kojima su učenici drugih razreda 10 srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije proaktivnim pristupom osvještavali povezanost između emocionalnih stanja i prehrambenih navika. Ove je godine u aktivnosti uvrštena i e-igra Na perun (https://eigranaperunokostola.com/) koja je doprinijela dostupnosti alata.

Na međuškolskom turniru natjecat će se po dva para predstavnika škola sudionica, a nakon samog turnira i proglašenja pobjednika, sudionici će se okupiti „oko stola“ u kušanju jela iz kuharice za mlade „U mom pjatu“ (https://nzjz-split.hr/wp-content/uploads/2021/07/kuharica_hr.pdf), a koja će pripremiti učenici s mentorima iz smjera kuharstva škole domaćina.

Mirela Grbić i Mirjam Juginović, stručne suradnice pri Službi za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije