Search

Obilježavanje mjeseca protiv alkoholizma i drugih ovisnosti

Trogir- grad sretnih ulica

 

Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti obilježava se svake godine u periodu od 15. 11. do 15. 12. diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.
Svoj doprinos spomenutoj manifestaciji dali su i učenici drugih i trećih razreda Osnovne škole Majstora Radovana provođenjem sada već tradicionalne aktivnosti „Trogir – grad sretnih ulica“, u okviru projekta “Ca je covik!?”.
Cilj aktivnosti je ukazati na opasnosti upravljanja vozilima u prometu pod utjecajem alkohola te na simboličan način povećati svijest o prisutnosti djece i učenika na ulicama. Stoga je ulica ispred Osnovne škole Majstora Radovana na dva sata bila pretvorena u dječje igralište i ukrašena uz pomoć vrijednih dječjih ruku. Sigurnost djece na prometnici podržali su prometni policajci PP Trogir regulacijom prometa u tom dijelu Trogira.

Voditeljica projekta je Jelena Plejić Senjanin, a u provedbi su joj pomogle učiteljice Dinka Dragan, Helijana Županović i Antonija Jurić Marjanović, dok je koordinatorica preventivnih aktivnosti Roberta Matković. Aktivnost je provedena u partnerstvu sa Službom za mentalno zdravlje, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije, PP Trogir i Gradom Trogirom.