Search

Sport u vrijeme pandemije

Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ, Služba za javno zdravstvo u suradnji sa stručnim službama NK Hajduk organizirao je predavanja za djelatnike i  stručne službe kluba,  a za  igrače predavanje i radionice. Sve sa ciljem da se u trenutnoj situaciji s pandemijom, sport održava u kontinuitetu.
NZJZ SDŽ  podržava stav i namjeru kluba za  boljom informiranosti  o provođenju preporučenih epidemioloških mjera što je moguće većeg broja i igrača i roditelja i osoblja kluba. Boljom edukacijom i zdravstvenim prosvjećivanjem smanjuju se rizici obolijevanja od Covida 19  ali i rizici stvaranja žarišta unutar kluba.

Ispred Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja održano je inicijalno predavanje  stručnim službama kluba koji su održali mr.sc. Jasna Ninčević, epidemiolog i voditeljica Službe za javno zdravstvo, i Hrvoje Ujaković, bacc.med.tech.  Po završetku istoga izvršen je epidemiološki izvid procesa rada  i prostora  kluba (kuhinja, praonica rublja, svačionica…) te se od strane epidemiologa preporučene dodatne mjere za smanjivanje rizika unutar samih radnih prostora kluba.
Obzirom da se u samom objektu pružaju i usluge smještaja za igrače,  održane su interaktivne edukacije, u manjim grupama,  s naglaskom na higijenske mjere i pravilnu  primjenu istih.
Ovakav modificirani način edukacije, sukladno aktualnim preporukama,  pokazao se višestruko svrsishodan, i naišao je na veliku podršku samog kluba.
Spomenuti,  neposredni edukativni  pristup rada, ponuđen je od strane Zavoda  i drugim sportskim klubovima, bez obzira radi li se o  amaterskim, rekreativnim ili profesionalnim klubovima, a sve to s ciljem održivosti sporta i tjelesne aktivnosti u svim dobnim skupinama u vrijeme pandemije.

Public Health and Health Promotion Service
NZJZ SDŽ

 

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn