Search

Za predstavnika Republike Hrvatske u UNODC Forum mladih 2022. izabrana učenica iz Zdravstvene škole u Splitu!

Ured za droge i kriminal (UNODC) je agencija Ujedinjenih naroda čiji je zadatak koordiniranje mjera koje su usmjerene na smanjenje ilegalne trgovine i zlouporabe droga, prevenciju kriminaliteta, međunarodnog terorizama i korupcije. U sklopu Ureda djeluje Inicijativa mladih koja jednom godišnje organizira Forum mladih.
Forum okuplja mlade osobe kako bi razmjenjivale ideje te stvorile viziju o tome kako poboljšati zdravstvenu sliku i opću dobrobit svojih vršnjaka diljem svijeta, s posebnim naglaskom na područje prevencije uporabe droga i promociju zdravlja. S ciljem izbora pogodnog predstavnika, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja zatražio je prijedlog predstavnika za Republiku Hrvatsku od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ. Nakon prikupljanja svih potrebitih informacija o mogućem kandidatu u suradnji sa nastavnicama Zdravstvene škole u Splitu Lorinom Miše i Ivanom Trutom odabrana je kandidatkinja učenica Mija Rebernik. Nakon izbora, mentorstvo pri Službi za mentalno zdravlje preuzele su stručne suradnice Mirela Grbić i Mirjam Juginović, nakon čega je započeo proces nominacije na državnoj razini.
U sklopu procesa prijave i selekcije kandidatkinja se potrudila i uz životopis pripremila videozapis u kojem predstavlja svoje interese. Uz to je odgovarala na selekcijski upitnik i prisustvovala intervju s predstavnicima UNODC Incijative mladih i Komisije za opojne droge (CND). Mia je svoju kandidaturu temeljila na alatima koje Služba za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ koristi za emocionalno opismenjavanje djece i mladih te je odabrana za predstavnicu Republike Hrvatske na sljedećem zasjedanju Foruma mladih 2022. Forum mladih se trebao održati u Bečkom međunarodnom centru, no zbog trenutne situacije s COVID-19 pandemijom, održat će se online od 28. 2. do 4. 3. ove godine.

stručna suradnica pri Službi za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ
Mirjam Juginović, mag. psych.

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn