Obavijest o ukidanju mjera preporuke prokuhavanja vode 11.04.2019.

Prema najnovijim rezultatima analize vode iz vodoopskrbnog sustava Zone opskrbe Jadro, ukida se mjera predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za osjetljive skupine stanovništva.

Obavijest 10.04.2019.

Prema zadnjim rezultatima ispitivanja, mutnoća vode  na izvorištu Jadro i u vodovodnoj mreži je u opadanju, a na nekim područjima i unutar dozvoljenih granica. Svi dosadašnji uzeti uzorci vode bili su prema ispitanim mikrobiološkim i kemijskim pokazateljima zdravstveno ispravni. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i dalje je na snazi preporuka prokuhavanja za osjetljive skupine stanovništva.

Laboratorij za vode Nastavnog zavoda za javno zdravstvo redovito prati kretanje mutnoće i rezidualnog klora te ostale fizikalno-kemijske i mikrobiološke pokazatelje zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju.

Obavijest 6.04.2019.

Uslijed obilne kiše koja je padala u noći između 4. i 5. travnja 2019. došlo je do zamućenja izvorišta rijeke Jadro iznad propisanih vrijednosti te takva voda ne udovoljava zakonskim propisima.

Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, iz predostrožnosti savjetujemo prokuhavanje vode za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom. Prije prokuhavanja treba pustiti da se voda najprije istaloži, a onda samo bistri dio treba odliti i prokuhati. Isporučena voda se uredno dezinficira.

 

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE