Search

Započela provedba školskih turnira u javnozdravstvenom projektu „Oko stola“

Nakon prošlogodišnje uspješne implementacije u školske kurikule i provedbe projektnih aktivnosti, u kojoj je obuhvaćeno više od 300 učenika, započeli su ovogodišnji školski turniri u javnozdravstvenom projektu „Oko stola“, koji ima za cilj zaštitu i unapređenje mentalnog  zdravlja mladih. Turniri se odvijaju ususret Tjednu skretanja pozornosti na poremećaje hranjenja, koji se obilježava od 27. veljače do 5. ožujka 2023.

Sudionici su učenici drugih razreda iz devet srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije: IV. gimnazija Marko Marulić Split, Graditeljsko-geodetska tehnička škola Split, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Makarska, Škola likovnih umjetnosti Split, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Srednja strukovna škola Makarska, Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj, Turističko-ugostiteljska škola Split i Zdravstvena škola Split.

Učenici i njihovi mentori tijekom provedbe koristit će alat – društvenu igru „Na perun“ kroz koju se educiraju i senzibiliziraju o povezanosti emocionalnih stanja i prehrambenih navika, zatim poremećajima hranjenja te općenito zdravijim stilovima života. Školski turniri se odvijaju do 31. ožujka, nakon čega slijedi međuškolski turnir u Danima preventive, točnije 28. travnja 2023. u Makarskoj u prostorijama Glazbene škole Makarska. Domaćini su prošlogodišnji pobjednici 1. međuškolskog turnira iz SŠ fra Andrije Kačića Miošića, a hranu iz kuharice „U mom pjatu“ za sve sudionika 2. međuškolskog turnira pripremat će strukovni učitelji kuharstva s učenicima iz Srednje strukovne škole Makarska.

Voditeljice projekta, stručne suradnice pri Službi za mentalno zdravlje

Mirela Grbić i Mirjam Juginović

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn