Treći splitski kardiološki đir

U organizaciji Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija sveučilišta u Splitu te Udruge za prevenciju srčano-žilnih bolesti Splitski kardiološki đir na Medicinskom fakultetu u Splitu održan je dana 14. i 15. rujna 2018. „Treći splitski kardiološki đir: Abeceda preventivne kardiologije“. Istaknuti stručnjaci iz Splita, Zagreba, Rijeke i Osijeka prikazali su najnovija saznanja iz područja primarne, sekundarne i tercijarne prevencije srčano-žilnih bolesti, najčešćeg uzroka smrti i pobolijevanja u razvijenim zemljama svijeta.

Tijekom prvog dana održavanja Trećeg splitskog kardiološkog đira predstavljene su teme iz područja primarne prevencije srčano-žilnih bolesti, s naglaskom na tjelesnu aktivnost i uravnoteženu prehranu kao važne sastavnice zdravog životnog stila. Također je osobita pozornost posvećena i zdravstvenim temama povezanim sa sportom. Drugog dana predstavljene su teme iz područja sekundarne i tercijarne prevencije srčano-žilnih bolesti, dok je na samom početku o „Epidemiologiji srčano-žilnih bolesti u Republici Hrvatskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji“ izlagala Majda Gotovac, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljica Odjela za epidemiologiju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Službe za epidemiologiju i prevenciju nezaraznih bolesti NZJZ SDŽ-a.
Stručni skup bio je izuzetno dobro posjećen zbog mnoštva iznesenih novih spoznaja i zanimljivosti o kojima se raspravljalo na svim razinama. Sudionici su izrazili želju za ponovnim susretom na Četvrtom splitskom kardiološkom điru 2019. godine.

Service for Epidemiology and Prevention of Noncommunicable Diseases

Program

 

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE