Search

Treći splitski kardiološki đir

U organizaciji Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija sveučilišta u Splitu te Udruge za prevenciju srčano-žilnih bolesti Splitski kardiološki đir na Medicinskom fakultetu u Splitu održan je dana 14. i 15. rujna 2018. „Treći splitski kardiološki đir: Abeceda preventivne kardiologije“. Istaknuti stručnjaci iz Splita, Zagreba, Rijeke i Osijeka prikazali su najnovija saznanja iz područja primarne, sekundarne i tercijarne prevencije srčano-žilnih bolesti, najčešćeg uzroka smrti i pobolijevanja u razvijenim zemljama svijeta.

Tijekom prvog dana održavanja Trećeg splitskog kardiološkog đira predstavljene su teme iz područja primarne prevencije srčano-žilnih bolesti, s naglaskom na tjelesnu aktivnost i uravnoteženu prehranu kao važne sastavnice zdravog životnog stila. Također je osobita pozornost posvećena i zdravstvenim temama povezanim sa sportom. Drugog dana predstavljene su teme iz područja sekundarne i tercijarne prevencije srčano-žilnih bolesti, dok je na samom početku o „Epidemiologiji srčano-žilnih bolesti u Republici Hrvatskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji“ izlagala Majda Gotovac, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljica Odjela za epidemiologiju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Službe za epidemiologiju i prevenciju nezaraznih bolesti NZJZ SDŽ-a.
Stručni skup bio je izuzetno dobro posjećen zbog mnoštva iznesenih novih spoznaja i zanimljivosti o kojima se raspravljalo na svim razinama. Sudionici su izrazili želju za ponovnim susretom na Četvrtom splitskom kardiološkom điru 2019. godine.

Služba za epidemiologiju i prevenciju nezaraznih bolesti

Program

 

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE