Search

U povodu Dana borbe protiv raka

Svjetski dan borbe protiv raka jedinstvena je prilika za osnaživanje svih nas u cilju davanja potpore oboljelima i poduzimanja svega što je u našoj moći kako bi se na pozitivan i  inspirativan način poduzele potrebne aktivnosti u borbi protiv raka. U skladu s obilježavanjem ovog dana, doc. dr. sc. Ingrid Tripković, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljica Odjela za epidemiologiju i prevenciju zloćudnih novotvorina NZJZ SDŽ-a, ujedno i županijska koordinatorica Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice, u intervjuu za TV Jadran govorila je o važnosti borbe protiv raka kroz prevenciju, informiranost i edukaciju.

Slogan Svjetskog dana borbe protiv raka za razdoblje 2019.-2021. glasi I Am And I Will ( „Jesam i hoću“). Slogan se odnosi na osobnu predanost borbi protiv raka i predstavlja snagu svih aktivnosti pojedinca koje se odvijaju u ovom trenutku, a koje utječu na budućnost.
U nastavku pogledajte prilog Dnevnika TV Jadran od 04. veljače 2019. koji je posvećen ovogodišnjem Svjetskom danu borbe protiv raka i intervju doc. dr. sc. Ingrid Tripković, dr. med., spec. epidemiologije.

 

Prilog preuzet iz Dnevnika TV Jadran, 04. 02. 2019.

Share on social media

Facebook
Twitter
LinkedIn