U povodu Dana borbe protiv raka

Svjetski dan borbe protiv raka jedinstvena je prilika za osnaživanje svih nas u cilju davanja potpore oboljelima i poduzimanja svega što je u našoj moći kako bi se na pozitivan i  inspirativan način poduzele potrebne aktivnosti u borbi protiv raka. U skladu s obilježavanjem ovog dana, doc. dr. sc. Ingrid Tripković, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljica Odjela za epidemiologiju i prevenciju zloćudnih novotvorina NZJZ SDŽ-a, ujedno i županijska koordinatorica Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice, u intervjuu za TV Jadran govorila je o važnosti borbe protiv raka kroz prevenciju, informiranost i edukaciju.

Slogan Svjetskog dana borbe protiv raka za razdoblje 2019.-2021. glasi I Am And I Will ( „Jesam i hoću“). Slogan se odnosi na osobnu predanost borbi protiv raka i predstavlja snagu svih aktivnosti pojedinca koje se odvijaju u ovom trenutku, a koje utječu na budućnost.
U nastavku pogledajte prilog Dnevnika TV Jadran od 04. veljače 2019. koji je posvećen ovogodišnjem Svjetskom danu borbe protiv raka i intervju doc. dr. sc. Ingrid Tripković, dr. med., spec. epidemiologije.

 

Prilog preuzet iz Dnevnika TV Jadran, 04. 02. 2019.

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE