Search

4. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti, 2020.

Projektne aktivnosti javnozdravstvenog projekta Pretežno vedro s ciljem emocionalnog opismenjavanja djece i mladih provele su se u Mjesecu mentalnog zdravlja tijekom školskih natjecanja za koje su se prijavile 22 škole iz SDŽ. Od toga je 15 škola uspješno  završilo natjecanje na školskoj razini sa 530 učenika 6 razreda, te odigralo edukativnu igru u  protekla dva tjedna više  od 1000 puta . 

U procesnim aktivnostima sudjelovali su 30-ak mentora stručnih suradnika u osnovnim školama na području naše županije  ali i nastavnika predmetne nastave. Deset škola sa najvećim brojem bodova na grupnoj razini natjecanja nastavilo je aktivnosti na 4. međuškolskom natjecanju iz emocionalne pismenosti, koje je i ove godine centralni događaj Mjeseca borbe protiv ovisnosti kao i protekle četiri godine. Snimajući video uratke na situacijske teme koje su vezana za ispitnu anksioznost, vršnjačko nasilje, ponašajne i druge ovisnosti  ili sl. koje se nameću kao problematika odrastanja učenici su završili i posljednji dio dvomjesečnih aktivnosti koje su zahtijevale poštivanje epidemioloških mjera.  Nažalost mnoge učenike i stručne suradnike samoizolacija je onemogućila da ostanu u natjecanju do završne faze!
Kako  je postojeći alat za emocionalno opismenjavanje izrađena 2015. u OŠ Stobreč  društvena igra „Pretežno vedro“ u 2018 g. preseljena iz analognog u digitalno okruženje u OŠ Meje te postala dostupna svim djelatnicima i učenicima na hrvatskom i engleskom jeziku, aktivnosti je bilo moguće provoditi neposredno uz novi okvir zbog situacije uzrokovane koronavirusom.
Ove 2020. koja nas je naučila novim vještinama i znanjima te stavila pred sve nas, a posebno pred djecu i mlade nove izazove i na području mentalnog zdravlja, 4. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti se održalo  on –line!!
13.11.2020 u 11,00 h u OŠ Žnjan-Pazdigrad svi sudionici susreli su se neposredno jer su njihovi učenici u protekloj godini bili pobjednici 3. međuškolskog natjecanja. Stručno i učeničko povjerenstvo pomoglo je i ove godine da se odredi grupni pobjednik na među školskoj razini. Pobjednik na individualnoj razini je Toni Smiljanić učenik 6.c iz OŠ Manuš iz Splita a njegova mentorica je Tonka Orlandini, stručna suradnica školska psihologinja.
Pobjednici 4. međuškolskog natjecanja iz emocionalne pismenosti su učenici iz OŠ Trilj PŠ Košute čija je mentorica Maja Runac Pivčević stručna suradnica školska psihologinja

Poveznica na video snimljen u OŠ Žnjan Pazdigrad

voditeljica Odsjeka za preventivne programe u Službi za mentalno zdravlje
Mirela Grbić, prof. stručna suradnica

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE