Search

6. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti

Školska natjecanja iz emocionalne pismenosti održana su šestu godinu zaredom na području Splitsko-dalmatinske županije u mjesecu listopadu, u kojem se obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja (10.10.). Stručni suradnici iz 25 osnovnih škola, koje su ujedno suradnici u projektu, i mentori učenicima, proveli su školska natjecanja od 26. rujna do 9. studenog 2022. Prema prikupljenim izvještajima sa školskih natjecanja, u projektne je aktivnosti bilo uključeno više od 1100 učenika, oko 50 stručnih suradnika i učitelja te ravnatelja na natjecanje prijavljenih osnovnih škola.

U pripremi projektnih aktivnosti učenici su se koristili analognom i digitalnom verzijom igre, kao i ostalim alatima Službe za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ, ali i materijalima stručnih suradnika na temu emocionalne pismenosti te multimedijom. Učenici su odigrali e-verziju igre više od 1200 puta, te je vrednovana nešto manje od 300 puta. Osim vrednovanja zadovoljstva igrom, učenicima su podijeljeni upitnici koji mjere razinu emocionalne kompetencije, kao objektivniju mjeru konstrukta čiji je razvoj cilj samog projekta. Uz učeničko i stručno povjerenstvo te operativni tim za provedbu, 6. međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti u sklopu javnozdravstvenog projekta „Pretežno vedro“ održat će se ove godine u OŠ Manuš Split kada ćemo dobiti pobjednike na individualanoj i školskoj razini.

Međuškolsko natjecanje je središnji događaj Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj, koji traje od 15.11.2022. do 15.12.2022.

Voditeljice projekta stručne suradnice djelatnice Službe za mentalno zdravlje
Mirjam Juginović, prof psihologije
Mirela Grbić, prof. defektologije

Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE