Search

Dan narcisa, 23. ožujka 2019.

Pridružite nam se u obilježavanju Dana narcisa u subotu, 23. ožujka u 10.00 sati na splitskoj Rivi. Narcisi, jedan od simbola proljeća, života i nade, poznati su i kao simbol borbe protiv raka dojke.

U subotu, 23. ožujka 2019. u vremenu 10.00 -12.00 sati na splitskoj Rivi tradicionalno će se obilježiti Dan narcisa. Obilježavanjem ovog dana želi se pružiti potpora oboljelima od raka dojke, te ukazati na važnost redovitog odlaska na pregled dojki u svrhu ranog otkrivanja ovog najčešćeg sijela raka kod žena.
Prema posljednjim dostupnim podatcima u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva više od 2.500 žena godišnje, od čega ih je više od 300 iz naše Županije. Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke provodi se od 2006. godine. Programom su obuhvaćene sve žene u dobi 50-69 godina. Cilj je ovog or-ganiziranog probira smanjiti smrtnost od raka dojke, otkriti rak u početnom stadiju te poboljšati kvalitetu života oboljelih žena.
Služba za epidemiologiju i prevenciju nezaraznih bolesti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije pridružuje se Klubu žena liječenih na dojci Split u obilježavanju ovog dana posvećenog borbi protiv raka dojke.

Služba za epidemiologiju i prevenciju nezaraznih bolesti

 

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE