Search

Gerontološke radionice „Prevencija respiratornih infekcija u starijoj dobi“

U organizaciji Odjela / Centra za gerontologiju NZJZ SDŽ u sklopu zdravstveno-gerontološke edukacije starijih osoba tijekom studenoga su održane Gerontološke radionice u centrima (dnevnim boravcima) okupljanja starijih osoba, u Centru “Zlatno doba“ udruge MI u Splitu i u Udruzi Sv. Jeronim u Kaštel Gomilici.

Infekcije dišnog sustava su najučestalije infekcije u svim dobnim skupinama, ali osobito mogu biti opasne za osobe starije životne dobi zbog njihove krhkosti i niza kroničnih bolesti povezanih s ovom dobnom skupinom. Češće se javljaju u hladnijim godišnjim razdobljima, kada ljudi duže borave u zatvorenim slabo provjetravanim prostorima pa su zbog bliskog kontakta više izloženi virusima i bakterijama drugih osoba.

Starije osobe, korisnici dnevnih boravaka, s velikim zanimanjem su pratili predavanja, a osim korisnih informacija koje su dobili, imali su priliku podijeliti i svoja razmišljanja, tako da se nakon održanih predavanja razvila zanimljiva i korisna rasprava o provođenju specifičnih i općih mjera prevencije.

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE