Search

Ishodi javnozdravstvenog projekta „Oko stola“ u šk. god. 2023. / 2024.

Projektne aktivnosti koje su se provodile u školama u sklopu javnozdravstvenog projekta „Oko stola“ u školskoj godini 2023. / 2024. zaključene su 3. međuškolskim turnirom u Sinju. U aktivnosti je bilo uključeno oko 400 učenika drugih razreda iz deset srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije. Novost u ovogodišnjoj provedbi aktivnosti je služenje digitalnim alatom, e-verzijom igre „Na perun“ kako bi ona postala dostupna širem broju učenika. Na taj se način proširuje suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama, te omogućuje održivost i samoodrživost projekta (https://eigranaperunokostola.com/).

Na 3. međuškolskom turniru, kojem je domaćin bila Srednja škola bana Josipa Jelačića Sinj, među 18 parova, ovogodišnji pobjednici i domaćini na sljedećem međuškolskom turniru, učenici su Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split: Luka Mrše i Duje Jelavić, pod mentorstvom Nataše Burilović. Drugo mjesto osvojile su učenice Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Lana Maros i Nada Topić pod mentorstvom Anđele Divić, a treće mjesto učenice Ekonomske i upravne škole Split Nikolina Sunara i Ana Maria Jovanović, pod mentorstvom Maje Dobrote.

Nakon odigranog turnira, svi su se sudionici projekta družili „oko stola“ te degustirali hranu pripremljenu i posluženu od strane učenika i mentora iz škole domaćina, pri čemu su jela pripremljena prema kuharici za mlade „U mom pjatu“, koja je dodatna vrijednost projekta (https://nzjz-split.hr/wp-content/uploads/2021/07/kuharica_hr.pdf).

Rezultati vrednovanja upućuju na dodatno unaprjeđivanje projektnih aktivnosti kako bi se ovakvim zalaganjem podigla svijest o povezanosti emocionalnih stanja i navika hranjenja te prevenirale ponašajne ovisnosti vezane uz prehranu.

Mirela Grbić, prof. def.

Mirjam Juginović, mag. psych.

Služba za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ

Poveznica na foršpan (trailer): https://www.youtube.com/watch?v=qCL_hLf7okE

Poveznica na reportažu: https://www.youtube.com/watch?v=ycfS-poJOZM

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE