Search

Izvješće s prva dva dana javno zdravstvene kampanje „ Dani zdravlja na Higijenskom“ održane 2. i 3.5. 2019.u dvorištu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ

Prvog  dana  javnozdravstvene akcije, uz mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi, indeksa tjelesne mase i dijeljenja zdravstvenih savjeta našim sugrađanima,  veliki interes izazvala je humanitarna prodaja zdravih sendviča našeg partnera „Cro-go“ koji,  za sada jedini na području naše županije, za svoje proizvode  ima  oznaku  „Živjeti zdravo“. Peciva su napravljena bez aditiva, sa smanjenim udjelom soli, a raznoliki sadržaji  sendviča puni povrća i vlakana, i raznih drugih  zdravih sastojaka.

Sav prihod od prodaje sendviča doniran je Udruzi djece s Downovim sindromom.

Drugom  danu  akcije,  kojem se odazvao veliki broj naših sugrađana, pridružio se i župan, g. Blaženko Boban sa svojim suradnicima. Poseban interes izazvala je demonstracija postupka reanimacije kod akutnog zastoja srca  pomoću vanjskog defibrilatora, koju su izvodili djelatnici  Crvenog  križa.

Župan Boban pozorno je pratio postupak reanimacije i naglasio kako je Županija SD u proračunu za 2020. rasporedila 350 000,00 kn za nabavku 20-tak vanjskih defibrilatora koji su namijenjeni policijskim postajama naše županije, s obzirom da  upravo oni   najčešće  prvi  izlaze na teren  do onih kojima je pomoć potrebna.

Zanimljiva lutrija posebno je razveselila   naše  sugrađane  koji su se odazvali akciji, posebice što je glavna nagrada svakog dana bio besplatan test na intoleranciju na hranu.

Župan Boban izvukao je majicu s natpisom „Živjeti zdravo“!

Akcija se nastavlja i u ponedjeljak, 6.svibnja od 9-13 sati.

Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže na  „ Danima zdravlja na Higijenskom“ !

Na dobro vam došla Sudamja! 

 

NZJZ SDŽ

 

 

 

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE