Search

Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja 5. listopada 2019. godine u Republici Hrvatskoj

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja (World walking day) pokrenula je 1991. godine  vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju TAFISA – The Association For International  Sport for All  (Sport za sve).
Prijedlog je da se svaki prvi vikend u listopadu  taj dan  obilježava diljem svijeta.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji sa Županijskim zavodima  za javno zdravstvo, u kojima je već započela provedba Projekta „Živjeti zdravo“  koji je financiran  iz Europskog socijalnog fonda, podržao je  inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja.

Prema dostupnim podacima o tjelesnoj (ne)aktivnosti vidi se jasna potreba za aktivnostima promicanja zdravih stilova života te očuvanja i unaprjeđenja tjelesne aktivnosti i prevencije debljine u svim dobnim skupinama stanovništva.
Želja je građane educirati o zdravlju, potrebi očuvanja zdravlja, mijenjanju loših životnih navika i potaknuti ih da povećaju razinu tjelesne aktivnosti u svom životu. Obilježavanjem Nacionalnog dana hodanja pružit će se model poticanja građanstva da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Ove godine  u Splitsko-dalmatinskoj županiji  obilježavanje Nacionalnog dana hodanja održati će se

 

5. listopada na Sjevernim Marjanskim vratima od 12-14 h

 

Pozivaju se svi zainteresirani građani da se odazovu  na ovu  hvalevrijednu akciju hodanja koju će voditi prof. Sretan Bandalović,  kineziolog i voditelj segmenta  „Hodanjem do zdravlja“ projekta „Živjeti zdravo“.

ODAZOVITE SE I UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SVOJE ZDRAVLJE !!!

Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ

 

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE