Search

 

Radionice biblioterapije održat će se u Savjetovalištu za djecu i mlade 10. 02. 2023., 17. 02. 2023. i 03. 03. 2023. godine od 9.30 do 11.30 sati pod vodstvom vanjske suradnice prof. Ivane Jarebić koja je ujedno jedna od recenzentica samog priručnika.


Prilika za doživljeno i proživljeno iskustvo u formi grupnog rada tijekom radionica imat će učenici Zdravstvene škole i Škole likovne umjetnosti te korisnici Savjetovališta za djecu i mlade za vrijeme trajanja prvog ciklusu provedbe. Sudionici radionice, kao i njihovi mentori, dobit će i svoj primjerak pjesmarice mlade darovite autorice Filipe Jadrić.


U radu s djecom i mladima svjesni smo koliko je važno moći podijeliti osjećaje koji znaju biti za njih nepoznati i novi, no nažalost ponekad izrazito neugodni i bolni. Forma ili način na koji će se to dogoditi u terapijske svrhe tada postaje gotovo nevažna jer je postignuto oslobađanje napetosti, rasterećenje, koje donosi ljekoviti učinak. Snaga izgovorene i/ili napisane riječi kao i one slušane je da imaju moć jer riječi su „sposobne nositi“ mnoge emocije odjedanput i „držati ih na okupu“. Način kako upotrebljavamo riječi zna imati velike posljedice na naše, ali i tuđe mentalno zdravlje, čemu nažalost svjedočimo svakodnevno.


Biblioterapija će osvjestiti važnost kulture dijaloga ali i otkriti nove mogućnosti djelovanja kada je u pitanju emocionalna, a time i zdravstvena pismenost mladih.

 

Voditeljica Odsjeka za preventivne programe, stručna suradnica pri Savjetovalištu za djecu i mlade Mirela Grbić, prof.

 

Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE