Search

Progovorimo i spasimo živote u prometu!

Služba za epidemiologiju i prevenciju nezaraznih bolesti NZJZ SDŽ-a – Odjel za epidemiologiju i prevenciju ozljeda organizira konferenciju za medije u cilju obilježavanja Petog UN globalnog tjedna cestovne sigurnosti s temom prevencije ozljeđivanja u prometu, koja će se održati u srijedu, 08. svibnja 2019. s početkom u 11.00 sati u knjižnici Zavoda.

Konferencija se održava u cilju što podrobnijeg informiranja javnosti o pravodobnim mogućnostima sprječavanja ozljeda u prometu, kao i načinima djelovanja na potencijalne čimbenike rizika.

Kako se ovogodišnji Peti UN globalni tjedan cestovne sigurnosti odvija pod geslom „Spasimo živote:#Progovorimo“ (Save Lives:#SpeakUp) uz temu „Liderstvom za cestovnu sigurnost“ (Leadership for Road Safety), ovogodišnji sudionici konferencije govorit će upravo o javnozdravstvenim intervencijama koje se provode u cilju zaštite života i zdravlja stanovnika naše Županije.

Na konferenciji će sudjelovati:

  • dr. sc. Julije Meštrović, dr. med., spec. pedijatrije, ravnatelj KBC-a Split, predsjednik Povjerenstva za prevenciju ozljeda kod djece i mladih NZJZ SDŽ-a
  • Željka Karin, dr. med., mag. univ. med., spec. škol. med., ravnateljica NZJZ SDŽ-a
  • Siniša Mihanović, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU SD
  • Jadranka Šošić, prof., ravnateljica OŠ Bijaći iz Kaštel Novog
  • Ivana Bočina, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za epidemiologiju i prevenciju ozljeda (moderator).

Tijekom konferencije bit će predstavljeni plakati s porukama vozačima, koje su izradili učenici trećih razreda OŠ Bijaći iz Kaštel Novog, sudionici ovogodišnje provedbe projekta „Spasimo živote djece u prometu!“, što će se iskoristiti kao poruka javnosti da je krajnje vrijeme da svi progovorimo poput naših školaraca i zajedno prionemo ostvarivanju sigurnosti na cestama, a time i sigurnije budućnosti za naraštaje koji dolaze.

Osvijestimo opasnost i progovorimo kako bismo spasili živote u prometu!

 

 

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE