Search

‘Sritan san u svojon skuli’

Dana 29. svibnja 2019. održana je priredba pod nazivom „Sritan san u svojon skuli“ povodom 110. godina Osnovne škole Petar Berislavić.  Učenici škole su ovom prigodom izveli scenske igre, recitacije te otpjevali pjesme u kojima slave svoj grad i svoju školu na trogirskoj cakavici.

Iz scenskih igara smo saznali kako je bilo u ovoj školi u starim vremenima. Sve su to pokazali učenici 3.b, 4.b, 6.c, 7.c, 7.d i 8.c razreda.

U sklopu priredbe je predstavljen i zbornik literarnih i likovnih radova učenika  škole na trogirskoj cakavici „Za jubav tebi“.  Ovaj zbornik je nastao u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko- dalmatinske županije službom za mentalno zdravlje. Željko Ključević, dr med specijalist psihijatar voditelj Službe za mentalno zdravlje pri NZJZ  SDŽ, je predstavio zbornik i istaknuo kako se u ovom javnozdravstvenom preventivnom projektu imalo za cilj unaprijediti mentalno zdravlje razvijajući kreativne vještine učenika škole, njihovo samopoštovanje, samopouzdanje i rješavanje problema njegujući kulturnu baštinu kako bi znali tko su, što su, što sve mogu te izrasli u mlade odgovorne osobe.

Stručni suradnik u službi za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ
Roberta Matković, prof

Više:
http://os-pberislavic-trogir.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1081&mshow=1013#mod_news

 

 

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE