Search

Važna obavijest i upute građanima SDŽ

LETAK

Poštovani građani Splitsko dalmatinske županije,
Posljednjih dana naša Županija bilježi izraziti porast oboljelih od bolesti COVID-19.

Epidemiološka služba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ulaže ogromne napore da na vrijeme obavijesti sve pozitivne osobe i prikupi podatke o njihovim kontaktima kojima  je potrebno žurno odrediti mjere samoizolacije kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

Nažalost, u posljednje vrijeme, zbog velikog broja pozitivnih testova, epidemiološka služba ne stiže pozvati sve pozitivne osobe na vrijeme.   

Najnovijom odlukom Ministarstva zdravstva obiteljski liječnici također su ovlašteni donijeti odluke o mjerama izolacije oboljelih i samoizolacije kontakata.

Stoga se mole svi naši sugrađani koji su se testirali da obvezno ostanu u kući do pristizanja rezultata testiranja.  

U slučaju pozitivnog nalaza PCR testa potrebno je HITNO SE JAVTI  SVOM NADLEŽNOM LIJEČNIKU OBITELJSKE MEDICINE.

Osobe s pozitivnim testom na COVID-19 obvezne su  obavijestiti svoje bliske kontakte s kojima su bili zadnjih 48 sati prije pojave simptoma bolesti zbog mogućnosti prijenosa zaraze.
( Napomena:Ukoliko pozitivna osoba nema simptome računa se 48 sati prije testiranja).

Bliski kontakti su obvezni  odmah se izolirati i nazvati svog nadležnog liječnika obiteljske medicine koji će ih evidentirati u sustav  i  odrediti  im  mjere samoizolacije.

Apeliramo na pomoć, solidarnost i odgovornost svih građana, jer se jedino  tako može zaustaviti daljnje širenje epidemije.  

Zahvaljujemo svim građanima na strpljenju i dosadašnjem poštivanju preporučenih mjera za suzbijanje širenja virusa te podsjećamo na one osnove – pravilno nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka te učestalo pranje ruku i dezinfekciju.

Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ
Split, 29.10.2020.

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE