Search

Započela provedba pilot projekta „Tu i Tamo“

U ožujku 2024. godine započela je provedba aktivnosti u pilot projektu „Tu i Tamo“ u kojem sudjeluje 6 osnovnih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije: OŠ Blatine – Škrape, Osnovna škola don Lovre Katića, OŠ Meje, OŠ Srinjine, Osnovna škola Stjepana Ivičevića Makarska i OŠ Žnjan – Pazdigrad.

Cilj aktivnosti je prevencija ponašajnih ovisnosti vezanih uz korištenje tehnologije i s tim povezanih rizičnih ponašanja. Alat koji se koristi u projektnim aktivnostima je zbirka priča „Tu & Tamo“. Devet priča napisala je biblioterapeutkinja Ivana Jarebić Špika, a namijenjene su učenicima razredne nastave uz popratne pouke odraslima. Stoga će upravo učenici trećih i četvrtih razreda gore spomenutih škola u projektnim aktivnostima pomoću elemenata biblioterapije i art terapije kreativnim izričajem prorađivati teme kao što su TikTok izazovi, virtualna prijateljstva, nasilna ponašanja, vrijeme provedeno na internetu i sl. Povratne informacije učitelja razredne nastave i stručnih suradnika poslužit će za daljnji razvoj projektnih aktivnosti u području prevencije ovakve vrste rizičnih ponašanja u školskom i dr. okruženju.

Mirela Grbić i Mirjam Juginović, stručne suradnice pri Službi za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije

Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE