Search

Zidovi nisu prepreke

Predstavljanje javnozdravstvenog projekta za širu i stručnu javnost „Zidovi nisu prepreke“ održat će se u maloj dvorani OŠ Strožanac u Strožancu 10. 11. 2023. godine u 11 sati. Ususret Mjesecu borbe protiv ovisnosti kao jedna od aktivnosti programa u organizaciji Službe za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i djelatnicima OŠ Strožanac.

Specifični cilj projekta je prevencija ponašajnih ovisnosti, sprječavanje i / ili smanjenje vršnjačkog nasilja, ali i drugih rizičnih ponašanja u školskom okruženju. Navedeno je dio procesnih ishoda krovnog projekta Pretežno vedro koji ima svoj opći cilj, emocionalno opismenjavanje te time i zaštitu i unaprjeđenje mentalnog zdravlja djece i mladih.

Radujemo se završnim ishodima: otvaranju školskog poligona u školskom dvorištu koji će omogućiti učenicima zabavu, igru, kretanje i druženje te interakciju i komunikaciju bez uporabe mobilinih uređaja. Poligon je izrađen u deset povezanih cjelina, a oslikali su ga mentori i učenici Škole likovnih umjetnosti i Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split u suradnji sa stručno-razvojnom službom i ravnateljicom OŠ Strožanac te u kordinaciji s nositeljem projekta, djelatnicima Službe za mentalno zdravlje.

„Zidovi nisu prepreke, već izazovi i poticaji za preventivno djelovanje na području ponašajnih ovisnosti, pronalazak mogućnosti i prihvaćanje različitosti koje ujedno zahtijevaju toleranciju, ali i promjene u nama i oko nas.”

 

Mirela Grbić, prof., stručna suradnica pri Službi za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ, Voditeljica Odsjeka za preventivne programe

Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE