Search

Zidovi nisu prepreke

„Zidovi nisu prepreke, već izazovi i poticaji za pronalazak mogućnosti i prihvaćanje različitosti koje ujedno zahtijevaju toleranciju, ali i promjene u nama i oko nas.”

Predstavljanje javno zdravstvenog projekta za širu i stručnu javnost „Zidovi nisu prepreke“ održat će se u multimedijskoj dvorani Zdravstvene škole u Splitu dana 24. 05. 2023. godine u 10 h u susret Svjetskom danu nepušenja 31. 05. 2023. godine kao jedna od završnih aktivnosti programa Dana preventive u organizaciji Službe za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ.

Specifični cilj projekta je sprječavanje i/ili smanjenje vršnjačkog nasilja, ali i drugih rizičnih ponašanja u školskom okruženju. Navedeno je dio procesnih ishoda krovnog projekta Pretežno vedro koji ima za opći cilj emocionalno opismenjavanje djece i mladih te time i zaštitu i unaprjeđenje mentalnog zdravlja u cjelini.

Radujemo se završnim ishodima postavljanja murala u školskom okruženju  Zdravstvene škole Split izrađenih na temu: Bolji svijet, Ispod površine, Prva pomoćUnatarnji svijet… uz popratne izreke o zdravlju, koje su izradili mentori i učenici Škole likovnih umjetnosti, a grafički pripremili i uredili za tisak mentori i učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, u suradnji i koordinaciji s nositeljem Projekta djetnicima Službe za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ.


Mirela Grbić, prof., stručna suradnica pri Službi za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ, Voditeljica Odsjeka za preventivne programe

Više od Danima preventive u drugom prilogu!

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE