Search

„Zidovi nisu prepreke“ u OŠ Blatine - Škrape

Predstavljanje javnozdravstvenog projekta za širu i stručnu javnost „Zidovi nisu prepreke“ održat će se u atriju OŠ Blatine – Škrape 10. 05. 2024. u 13:15 sati.  

Aktivnosti su dio Dana preventive, koji započinju na Svjetski dan zdravlja 07. 04. 2024. i završavaju 31. 05. 2024. godine na Svjetski dan nepušenja, u organizaciji Službe za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Specifični cilj projekta je prevencija ponašajnih ovisnosti, sprječavanje i / ili smanjenje vršnjačkog nasilja, ali i drugih rizičnih ponašanja u školskom okruženju. Navedeno je  dio procesnih ishoda krovnog projekta „Pretežno vedro“ koji ima svoj opći cilj: emocionalno opismenjavanje djece i mladih te time i zaštitu i unaprjeđenje mentalnog zdravlja.

Radujemo se završnim ishodima, predstavljanju oslikanog zida školske dvorane na temu „Dječja igra“ za koju su pripremili i obojali zid, izradili i oslikali skice mentori i učenici Škole likovnih umjetnosti i Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, u suradnji sa stručno-razvojnom službom i ravnateljicom OŠ Blatine – Škrape te u  koordinaciji s nositeljem projekta, odnosno djelatnicima Službe za mentalno zdravlje.

„Zidovi nisu prepreke, već izazovi i poticaji za preventivno djelovanje u školskom okruženju te pronalazak mogućnosti i prihvaćanje različitosti koje ujedno zahtijevaju, toleranciju, ali i promjene u nama i oko nas.”


Mirela Grbić, prof. def., voditeljica Odsjeka za preventivne programe

Mirjam Juginović, mag. psych.

Služba za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ

Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE