Search

Dani svjesnosti o zatajenju srca / Dan hipertenzije 2018.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Split organizira besplatno zdravstveno savjetovanje povodom obilježavanja „Dana svjesnosti o zatajenju srca 2018“ (Heart failure awareness day) i „Dana hipertenzije.“

Zatajivanje srca predstavlja značajan javnozdravstveni problem te ga je nužno pravovremeno dijagnosticirati i optimalno liječiti, dok je hipertenzija jedan od najznačajnijih rizičnih faktora mnogih bolesti, a tako i zatajivanja srca.

Zainteresirani građani će moći od 9. do 11. svibnja 2018. (srijeda – petak) od 09.00-12.00 sati, u Savjetovalištu za prevenciju nezaraznih bolesti (Vukovarska 46, Split, nova zgrada epidemiologije, 1. kat) obaviti zdravstveno savjetovanje kod liječnika Savjetovališta, kao i kod doc. dr. sc. Duške Glavaš (spec. kardiologije, predsjednik Radne skupine za zatajivanje srca Hrvatskog Kardiološkog društva, Klinika za bolesti srca i krvnih žila KBC Split), uz pomoć studenata Medicinskog Fakulteta u Splitu. Pozivaju se svi zainteresirani građani da se odazovu ovoj hvale vrijednoj akciji.

Napomena: poželjno je zapisati se putem telefona Savjetovališta za prevenciju nezaraznih bolesti, 021/401-112 u svrhu izbjegavanja nepotrebnog čekanja.

Podijeli na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo ustanove

NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE